HOLLIE ROGERS – CRIMINAL HEART

Artiest info
Website
facebook
 

 

Het nieuwe album “Criminal Heart” van de Engelse zangeres en songschrijfster Hollie Rogers uit Londen zou eigenlijk nu al als een soort ‘best of’-verzamelplaat beschouwd kunnen worden. We staven deze bewering met het gegeven dat er met de songs “Sinner”, “The Coast Road”, “Love”, “Strange” en “Youth” reeds vijf van de twaalf tracks op deze plaat als single werden uitgebracht vooraleer het officiële album werd gereleased.

Deze muzikante met een zeer krachtig stemgeluid heeft dan ook ruim vijf jaar van haar leven besteed aan het componeren en opnemen van de liedjes die op “Criminal Heart” een plaatsje hebben gekregen, een album dat ze dan ook beschouwt als haar muzikale baby met een grote persoonlijkheid en zonder pampers nodig te hebben, kortom het kindje dat ze in het echte leven tot op heden nog niet heeft gekregen.

In elk nummer vertelt Hollie Rogers een persoonlijk verhaal over de liefde, het verlangen en de ontdekkingstocht door haar eigen leven op zoek naar positieve en minder goede eigenschappen en gebeurtenissen. Dat ze daarbij onder elk nummer ook een vlot in het gehoor liggende melodie heeft gecomponeerd is een absoluut extra. Zelf volgt ze daarbij het voorbeeld van haar muzikale idolen Joan Armatrading en Joni Mitchell, maar ook de poppy sound van ‘The Spice Girls’ of de Nederlandse rockzangeres Anouk doet dienst als muzikale beïnvloeding.

Op de video’s laten we u met twee nummers uit dit album kennismaken: eerst hoort en ziet u het liedje “The Coast Road” en daarna mogen we genieten van de pianoballad “City Of Colour” waarmee dit album op waardige wijze wordt afgesloten. Hollie Rogers schreef de meeste nummers op deze plaat zelf waarbij we naast de vijf singles ook “Girl On A Mission”, “One Last Time” en het akoestische gitaarnummer “The Man You Had To Be” als sterkste tracks selecteren.

Maar er is ook een cover van het nummer “Love” van de Amerikaanse singer-songwriter Abby Owens uit Port St. Lucie, Florida. Drie liedjes werden met een co-schrijver gecomponeerd: het fragiele “Love And Distance” dat ze samen brengt met de Engelse singer-songwriter Jamie Lawson en de Amerikaanse blues-, jazz- en rockgitarist Robben Ford, “Strange” dat ze samen met Isley Lynn schreef en het voor een goed doel opgenomen “City Of Colour” dat Emily Philips als co-writer vermeldt en dat geproducet werd door de vier keer voor een ‘Grammy Award’ genomineerde Schotse jazzcomponist en dirigent James McMillan.

Hollie Rogers had voor de release van “Criminal Heart” al twee studioalbums op haar repertoire staan met debuutplaat “Let Me Be The Shadow Of Your Dog” uit 2008 en “All That Fire” uit 2013. In 2017 was er ook nog een vijf songs tellende EP die “Body To Ground” als titel kreeg. In de loop der jaren mocht ze haar liedjes live op diverse podia brengen als voorprogramma van o.a. KT Tunstall, Paolo Nutini en Midge Ure en van folkartiesten als Suzanne Vega en Ralph McTell.

(valsam)